3 sept 2009

We zullen de vrede in Latijns Amerika bewaken

We zullen de vrede in Latijns Amerika bewaken

De installatie van Militaire Bases in Colombia, een bedreiging van de veiligheid.

Geachte lezer(es)

De Bolivariaanse Cirkel van Nederland nodigt u uit tezamen met de Nederlandse Ambassade van de Bolivariaanse Republiek om vrijdag 4 september aanstaande om 18:30 uur aanwezig te zijn bij het belichten van de conflictieve situatie die is gerezen in het continent door de installatie van Noordamerikaanse legerbases in het Colombiaans grondgebied. De gedeputeerde Edgard de Jesús Lucena González, vertegenwoordiger van de Partido Comunista (PCV) voor het Nationale Congres van de Bolivariaanse Republiek van Venezuela zal aan dit gesprek deelnemen.

Ons Latijns Amerika heeft zich nog niet hersteld van de recente militaire staatsgreep in Honduras welke herinnert aan de wonden die zijn achtergelaten door de militaire dictaturen die ons werelddeel terroriseerden in de laatste decennia van de afgelopen eeuw en die deze wonden opnieuw openmaakt.

Vandaag de dag ziet de vrede in ons continent zich opnieuw bedreigd door de stationering van Noord Amerikaanse strijdkrachten in Colombia. De VS is voortdurend verwikkeld in oorlogsachtige confrontaties ten overstaan van de gigantische afkeer van de kant van de internationale publieke opinie.

De grote meerderheid van de staatsleiders en van de regeringen van Latijns Amerika en de Cariben hebben publiekelijk blijk gegeven van hun afschuw van dit nieuwe militaire offensief dat de regionale veiligheid in gevaar brengt en bedreigt.

UNASUR eist vrede en veiligheid voor de landen van het continent zich beroepend op internationale verdragen en afspraken.

Wij zijn overtuigd dat alleen door Latijns Amerika en de Cariben een vredeszone te maken het gevaar kan worden overwonnen dat wordt gerepresenteerd door de plannen die de Verenigde Staten hebben in het gebied.

We verwachten u aanstaande vrijdag om 18:30 uur:

Adres:

Nassaulaan 2,

Den Haag



Resguardemos la Paz en América Latina

La instalación de las Bases Militares en Colombia, una amenaza a la seguridad regional

Estimado (a) lector (a)

El Círculo Bolivariano de Holanda conjuntamente con la Embajada de la república Bolivariana de Venezuela en el Reino de los Países Bajos le invita para este viernes 4 de septiembre a las 18:30 horas a un encuentro y dialogo sobre la conflictiva situación surgida en el continente por la instalación de bases militares norteamericanas en territorio colombiano. Contamos con la participació del diputado Edgard de Jesús Lucena González, representante del Partido Comunista (PCV) ante la Asamblea Nacional de la República Bolivariana de Venezuela.

Nuestra América Latina, aún no se repone del reciente golpe militar en Honduras que recuerda y abre de nuevo las heridas dejadas por las dictaduras militares que aterrorizaron nuestro continente en las últimas décadas del siglo pasado.

Hoy, la paz en nuestro continente se ve nuevamente amenazada por el emplazamiento de fuerzas militares norteamericanas,este país ha estado envuelto en constantes enfrentamientos bélicos, ante el masivo rechazo de la opinión pública internacional.

La gran mayoría de los Jefes de Estados y de Gobiernos Latinoamericanos y Caribeños han manifestado públicamente el rechazo a esta nueva ofensiva militar que pone en peligro y amenaza la seguridad regional.

UNASUR, afianzándose en los Tratados y Acuerdos Internacionales demanda la Paz y la seguridad de las naciones del Continente.

Estamos convencidos que sólo haciendo de América Latina y el Caribe una zona de paz, podrá ser vencido el peligro que representan los objetivos trazados por los Estados Unidos en la región.

Le esperamos este viernes 4 de septiembre a las 18:30 horas en:

Dirección:

Nassaulaan 2,

Den Haag


CBNL