21 sept. 2009

President Chávez ontvangt delegatie Polo Democrático Alternativo

Prensa Presidencial, 9 augustus 2009 – De Venezolaanse president Hugo Chávez heeft op zaterdagavond 8 augustus gesproken met gedelegeerden van de Colombiaanse politieke organisatie Polo Democrático Alternativo (PDA). Bij zijn aankomst bij het presidentieel paleis verklaarde partijvoorzitter en senator Jaime Dussán dat zij waren gekomen om de Venezolaanse leider hun solidariteit te tonen en hun bezorgdheid over de moeilijkheden die zijn ontstaan door de beslissing van de Colombiaanse president Uribe om extra Amerikaanse militaire bases in Colombia te vestigen

“We zijn gekomen om u te zeggen dat wij u als een broer en vriend zien, en we brengen de boodschap namens de armen, de middenklasse en vele anderen uit Colombia die willen dat we goede diplomatieke en commerciële relaties onderhouden en dat we voortgang maken met het integratieproces”, aldus Dussán.


Chávez op zijn beurt bevestigde dat de beslissing die Uribe heeft genomen “verraad is aan hetgeen besproken is tijdens het proces van hoe we onze eigen methoden en strijd kunnen ontwikkelen in het gevecht tegen de drugshandel. Het is verrraad aan de hoop op Zuid-Amerikaanse eenheid.”

Hij verklaarde verder dat de Amerikaanse militaire bases op Colombiaans grondgebied voor ons allemaal heel gevaarlijk zijn. Op de bijeenkomst is gesproken over het opzetten van een agenda waarin delegaties van Venezuela op bezoek gaan in Colombia, net zoals de afgelopen dagen Colombiaanse delegaties Venezuela hebben bezocht om te praten over welke weg te bewandelen om de uitvoer van de plannen onmogelijk te maken.

Latijns Amerika Informatie

laic@upcmail.nl