11 ene 2009

Solidariteitsverklaring met het Palesteinse Volk

(Más abajo en español)

De Bolivariaanse Kring van Nederland die verbonden is met de inspanningen voor de vrede in de wereld en geleid wordt door de waarden beschreven in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, manifesteert een diepe afwijzing van de moord van het Palestijnse volk in Gaza.

Wij zijn solidair met de families die lijden onder de pijn als onschuldige burgerslachtoffers van deze irrationele oorlog van uitroeiing tegen het Palestijnse volk. De pers spreekt al over rond de 2.500 gewonde burgers met een 25 procent aan dodelijke slachtoffers onder vrouwen en kinderen.

Wij verklaren dat enkel een staakt-het-vuren niet voldoende is om in de behoeften te voorzien van de regio van Gaza, die meer dan 16 maanden wordt omsingeld en belegerd door het leger van Israël.

Wij veroordelen de aanvallen gepleegd tegen de burgerbevolking en wij zijn solidair met de houding die door de regering van Venezuela is aangenomen met het intrekken van zijn corps diplomatique uit Israël als afwijzing tegen de genocide in Gaza.

Het voorbeeld gegeven door de de democratische regering van Hugo Chávez
benadrukt nogmaals het respect voor het leven, het respect voor de Rechten van de Mens en werk voor de Vrede van de Bolivariaanse Revolutie.

Vaderland voor het souvereine volk van Palestina.
Nee tegen de Genocide.

Om de Verklaring te ondertekenen, om zich aan te sluiten, een mail sturen naar
info@circulobolivariano.nl

Verklaring is ondertekend door:
Bolivariaanse Kring Nederland

Declaración de Solidaridad con el Pueblo Palestino


El Círculo Bolivariano de Holanda comprometido con los esfuerzos por la paz en el mundo y guiados por los valores contenidos en la Declaración Universal de los Derechos Humanos, manifiesta un profundo rechazo a la masacre del pueblo palestino en Gaza.

Nos solidarizamos con las familias que sufren el dolor como víctimas inocentes de esta guerra de exterminio irracional contra el pueblo palestino. La prensa habla ya de cerca de 2.500 civiles heridos con un 25 por ciento de víctimas fatales entre mujeres y niños.

Denunciamos que sólo un alto al fuego no es suficiente para satisfacer las necesidades de la región de Gaza, cercada y hostigada por el ejército de Israel durante más de 16 meses.

Condenamos los ataques perpetrados contra la población civil y nos hacemos solidarios con la actitud tomada por el Gobierno de Venezuela al retirar el cuerpo diplomático de Israel, como medida de rechazo al genocidio en Gaza.

El ejemplo que da el Gobierno Democrático de Hugo Chávez reafirma una vez más el respeto a la vida, el respeto por los Derechos Humanos y el trabajo por la Paz de la Revolución Bolivariana.


Patria para el Pueblo soberano de Palestina.
No al Genocidio.

Para adherirse a la declaración enviar un correo a: info@circulobolivariano.nl

Se adhieren:
CÍRCULO BOLIVARIANO DE HOLANDA