9 ene. 2009

Persbericht Bolivariaanse Kring

CB

Persbericht

Bijeenkomst: De revolutie in Latijns-Amerika als alternatief voor het kapitalisme in crisis


Op woensdag 14 januari organiseren solidariteitsbewegingen CubaSol, Bolivariaanse Kring, Cuba Defend, brigade Jose Marti en jongerenorganisatie de CJB, in Amsterdam een politiek culturele avond over 50 jaar Cubaanse revolutie en 10 jaar Bolivariaanse revolutie in Venezuela. De bijeenkomst wordt gehouden in CREA.

Te gast zijn de ambassadeuren van Cuba en Venezuela - Óscar de Los Reyes en Agustín Pérez Celis. Deze zullen hun ervaringen met de revolutionaire ontwikkelingen in hun landen delen. Ervaringen waar wij lering uit kunnen trekken als een alternatief voor het kapitalisme in crisis. Een alternatief wat werkt op samenwerking, niet dominantie. Zowel sociaal, maatschappelijk als economisch.

Bij de bijeenkomst kijken wij ook terug naar de historische impact die de Cubaanse revolutie in 1959 had op de strijd voor sociale rechtvaardigheid. Een revolutie wat de meest barbaarse pogingen heeft kunnen weerstaan van de Verenigde Staten om de inspiratie voor andere landen te smoren. Zoals militaire interventies, economische embargo en sabotage. Maar ook hoe pogingen tot economische en politieke onafhankelijkheid bruut zijn neergeslagen, zoals het Chili van Salvador Allende door dictator Pinochet met de steun van de CIA.

Woensdag 14 januari 2009

CREA theater

Turfdraagsterpad 17

19.30 uur

Contactpersoon: Rodrigo

31(0)634425826

info@circulobolivariano.nl Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Gehele aankondiging: link plaatsen

www.cubasol.nl

www.cubadefend.nl

www.cuba-brigadejosemarti.nl

www.circulobolivariano.nl

www.cjb.nu