2 ene. 2009

Balans van 10 jaar revolutie in Venezuela


21 januari in Rotterdan: Balans van 10 jaar revolutie

Voordracht van Pablo Cormenzana – oprichter van het front voor nationalisatie van bedrijven in Venezuela en actief lid van de PSUV (de Verenigde Socialistische Partij van Venezuela)

Charla con Pablo Cormenzana – co-fundador del Freteco (Frente de Trabajadores de Empresas en Cogestión y Ocupadas) y miembro activo del PSUV


Pablo Cormenzana, vertegenwoordiger van de arbeiders van het bedrijf, Inveval, zal ons te woord staan op woensdag 21 januari in Rotterdam.

Dit bedrijf werd na twee jaar lange strijd genationaliseerd in 2005 door Hugo Chávez. Vandaag werkt dit bedrijf onder het rechtstreekse beheer van de arbeiders. Hij werkt aan een boek over deze voorbeeldige strijd. Samen met arbeiders uit een tiental andere bedrijven lanceerde hij een front voor de verdere nationalisatie ervan onder arbeiderscontrole. Actief lid van de PSUV, de nieuwe socialistische partij in Venezuela, zal hij ons ook een brede kijk geven op de vooruitgang en de problemen van de Bolivariaanse revolutie. Een sterke aanrader.


De voordracht wordt gegeven in het Spaans, met mondelinge vertaling naar het Nederlands.

woensdag 21 januari 2009, 19.00u

Centrum Nivon

Dirk Smitsstraat 78 – 3031 XE

Rotterdam

Georganiseerd door :

Handen Af van Venezuela

www.handsoffvenezuela.org

en Coneidi de Venezuela

www.coneidi.blogspot.com

coneidi@gmail.com