8 nov. 2008

Met Cuba vandaag
Oproep aan intellectuelen en artiesten van de wereld


Ons land leeft vandaag de dag in een dramatische situatie. Het voorbij komen van de stormen Gustav en Ilke, in een tijdbestek van amper 8 dagen, heeft de productie van voedsel getroffen en van essentiele economische takken over het gehele land. Hoewel het verlies van mensenlevens zeer klein is, het saldo van verwoeste woningen, scholen en culturele instellingen is ijzingwekkend.

Tegenover deze tragische omstandigheden is er in de VS een debat ontstaan over de beperkingen die de woonachtige Cubanen van dat land opgelegd krijgen met betrekking tot het bezoeken en het sturen van hulp naar hun families op het eiland. Cuba heeft toestemming gevraagd om materiaal te kopen in de VS voor de reparatie van woningen en van elektrische leidingen en dat Amerikaanse bedrijven toestemming krijgen om ons land commerciële kredieten aan te bieden om voedsel te kopen. Als antwoord heeft de Bush administratie belachelijke hulp aangeboden en heeft zijn politiek van economische en financiële blokkade bekrachtigd, dat in deze conjunctuur nog wreder en immoreel blijkt.

Wij beroepen ons op de gevoeligheid van de intellectuelen en artiesten van alle werelddelen zodat zij de onmiddellijke opheffing opeisen van de criminele Noord-Amerikaanse blokkade en hulp eisen voor ons land.

http://www.concubahoy.cult.cu


Cubasol
Cubadefend
Werkbrigade José Martí
Círculo Bolivariano de Holanda