14 sept. 2008

TENLASTELEGGING Gedurende "La Entrevista al medio día"(Het Interview om twaalfuur 's middags)

door Venezolana de Televisión (VTV)"
Minister Izarra klaagde de mediastilte aan over de staatsgreep.

De minister refereerde naar de video uitgezonden door het Programma "La Hojilla" waar de planning van een staatsgreep door niet actieve militairen duidelijk is.

Gedurende zijn tussenkomst in het programma "La Entrevista al medio día" (Het Interview om twaalf uur), uitgezonden door Venezolana de Televisión klaagde afgelopen donderdag de minister van Communicatie en Informatie van de Macht van het Volk Andrés Izarra de stilte aan van de belangrijkste private media in het land omtrent de tenlastelegging van een staatsgreep, afgelopen woensdagavond gepresenteerd door Mario Silva in het programma "La Hojilla en hij waarschuwde dat deze daad resultaat kan zijn van een samenzwering.

De heerschappij van de media, de mediastilte dat zich opdringt bij een zo een ernstige melding, is misschien om de medeplichtigheid te verbergen , veel van de leiders van de private media in Venezuela zijn gerelateerd aan, zijn verbonden met dit soort antidemocratische uitwegen, die samenzweren tegen de stabiliteit en de goede ontwikkeling van ons politieke proces in Venezuela.

De woordvoerder van het MinCi ( Ministerie van Communicatie en Informatie) toonde zijn bezorgdheid om deze nieuwe episode "het is dat het erg doet terugdenken aan de dagen in april (van 2002) de hele mediastilte en incluis de voorgaande situatie. Denk terug hoe de staatsgreep in april de verkondiging van de volmachtenwetten (leyes habilitantes) als antecedent had, van dat jaar 2002"

Toen hij er op wees dat alleen "Ultimas Noticias"(Laatse Nieuws) het nieuws op de 1e pagina liet zien "maar in El Universal, in de rest van de kranten wordt er niet één keer melding van gemaakt" Izarra benadrukte dat deze handelswijze veel overeenkomsten heeft met een geplande stilte rondom het nieuws.

"Het is duidelijk dat er mensen van de grote media betrokken zijn, ze verschijnen in de informatie dat gisteren verscheen. Hij spreekt over Movimiento 2D, er is de informatie over de leiders van de grote private media die erbij betrokken zijn. Altijd verschijnt Globovisión, altijd verschijnt El Nacional, altijd verschijnen er connecties in die groepen die nooit zijn gestopt met de samenzwering".

Met betrekking tot de verklaringen van Miguel Enrique Otero, waarin hij verklaart dat de getoonde video een montage is "een rookgordijn, dat gelanceerd is door de regering" verzekerde hij dat Miguel Enrique Otero in zijn verklaringen op Globovisión "er heel nerveus uitzag". De opname is daar".

Izarra verklaarde dat hij geen concrete gegevens had over de hoeveelheid van betrokken militairen, maar hij meldde dat er militairen zijn die gepensioneerd zijn, sommigen zijn actief en er zijn piloten van vliegtuigen.

Zo verzekerde hij ook dat het gehele onderzoek van de zaak voorrang heeft, tegelijkertijd riep hij deze donderdag om 3 uur 's middags een persconferentie uit van het Ministerie van Defensie, om de details uiteen te zetten.

Bron: Pers van het MInCI ( Ministerie van Communicatie en Informatie)