19 mar. 2008

Voorzitter van de PDVSA:Exxon Mobil is vernietigd in het Londens tribunaal.

Een Brits tribunaal annuleerde afgelopen dinsdag de bevriezing als preventieve maatregel van 12 duizend miljoen dollars aan activa van de petroleumbedrijven die toebehoren aan de staat Venezuela (de Pdvsa), hetgeen werd opgedragen door het Hoger Gerechtshof van Engeland en Whales op bevel van het Amerikaanse bedrijf Exxon Mobil.
'Ik ben tot de conclusie gekomen dat de rechterlijke orde te niet zal moeten worden gedaan' bevestigde de overheidspersoon Paul Wolker op het moment dat hij zijn vonnis uitsprak voor een feestvierend publiek in de zetel van het Hoger Gerechtshof.


Wij hebben ExxonMobil vernietigd in het tribunaal van Londen, het besluit valt honderd procent gunstig uit voor degenen die het land hebben vertegenwoordigd, verzekerde de minister van ennergie en mijnbouw, Rafael Ramirez, tijdens een telefonische conversatie met het staatskanaal van dat land, Venezolana de Television (VTV).

Samuel Moncada, ambassadeur van Venezuela in het Verenigd Koninkrijk, was van mening dat deze overwinning 'het begin van het einde' betekent van de pesterijen van ExxonMobil gericht tegen Venezuela.

'Dit is het begin van het eind van de treitercampagne van ExxonMobil tegen de Pdvsa en tegen Venezuela....Wij zijn blij dat het Gerechtshof van Engeland en Whales weigerde om zich te laten gebruiken als een instrument van Exxon om indruk te maken op het internationale toneel door middel van Venezuela.

Uit diplomatieke redenen misbruike ExxonMobile legale tactieken, oefende terrorisme uit volgens de wet en heeft verloren, voegde hij toe.

Tot op heden gaan de advocaten van ExxonMobile, de grootste petroleummaatschappij ter wereld, uit de weg om verklaringen te geven. Men kan zich niet herinneren of de petroleumgigant van het noorden in hoger beroep zal gaan tegen de beslissing.

Bron: TeleSur

Bolivariaanse Kring