5 mar. 2008

Leugens van de Colombiaanse regering willen van het slachtoffer de belager maken


Ambassadeur van Venezuela in de OEA (OAS, Organization of American States)

Jorge Valero waarschuwde voor de noodzaak om het Colombiaanse diplomatieke vuurwerk van leugens af te wijzen, die als afleiding bedoeld is van de ernstige schending van de soevereiniteit van Ecuador.

Evenzo veroordeelde hij dat de Colombiaanse regering, in een vermeend gevecht tegen het terrorisme, staatsterreur en genocide in de regio uitoefent door middel van het Plan Colombia, en de fatale ervaring van Irak probeert te verplaatsen naar Amerika.

Jorge Valero, ambassadeur van de Bolivariaanse Republiek van Venezuela in de Organización de Estados Americanos, OEA, (OAS, Organization of American States), klaagde afgelopen dinsdag de schending aan van de Afspraken van de organisatie getekend door Colombia en schaarde zich bij de luide veroordeling door de landen van het zuidelijk halfrond van de door de regering van Alvaro Uribe erkende en gepleegde militaire invasie in Ecuador.

Hij zei dat Venezuela de drie voorstellen ondersteunt voorgesteld door Ecuador voor het aanwijzen van een commissie die in situ onderzoekt wat er is gebeurd en hierover informatie presenteert, zo ook het niet later dan 11 maart vaststellen van een vergadering van hooggeplaatsten uit diverse landen zodat er tot een standvastige en sterke uitspraak kan worden gekomen over dit thema.

Valero wees de leugens waarin de regeringen van Ecuador en Venezuela worden beschuldigd terroristen te steunen af die de Colombiaanse hooggeplaatsten probeerden te verkondigen in een buitengewone vergadering, ze presenteerden vermeende informatie gevonden in een computer op Ecuatoriaans grondgebied waar de slachting plaatsvond.

“Wij moeten niet toestaan dat het hoofdthema wordt afgeleid. Dat het slachtoffer de rol van belager krijgt...”

Hij aanvaarde niet dat Colombia, in een vermeende strijd tegen het terrorisme, staatsterrorisme uitoefent en genocide pleegt in de regio, tevens veroordeelde hij de Colombiaanse poging om de rampzalige ervaring van Irak over te plaatsen naar Amerika. “Wij veroordelen de strijders van Colombia hun intense problemen verplaatsen naar andere landen” zei hij, en waarschuwde dat de vrede van het halfrond in gevaar was door het illegale gedrag van de Colombiaanse regering.


Bron: minci.gob.ve