2 jun 2008

Alberto Muller Rojas,vicepresident van de Socialistische Eenheidspartij van Venezuela (PSUV - de partij van Hugo Chavez)

Venezolaanse eer voor Helderse communisten


http://ncpnnoordhollandnoord.web-log.nl

30-05-2008 ● Op donderdag 30 mei jl. hield de vicepresident van de Socialistische Eenheidspartij van Venezuela (PSUV - de partij van Hugo Chavez), Alberto Muller Rojas, een conferentie voor progressieve organisaties in Nederland en de pers. Ongeveer twaalf mensen ontmoetten voor de conferentie de vicepresident persoonlijk. Onder hen twee Helderse communisten, die ook een eervolle uitnodiging waren toegereikt door de ambassade.

Rens Brederveld en Jordy Klabbers waren er om de NCPN en CJB Den Helder te vertegenwoordigen. Een sympathieke oudere man ging bij de mensen aan tafel zitten en stak Ncpn_cjb_alberto_muller_rojas_ven_2af en toe een sigaretje op bij het beantwoorden van de vragen. Muller Rojas vertelde over de ontwikkeling van de revolutie, de tegenstanden en fouten. Hij vertelde tevens over de bundeling van linkse revolutionaire krachten, die tot de stichting van de PSUV leidde. Ook beschreef hij de volgende stappen die genomen moeten worden in de revolutie om het socialistische pad versterken. Zoveel mogelijk zeggenschap geven aan de bevolking. Niet dat de staat telkens zegt wat de mensen moeten doen, maar dat de mensen zeggen wat de staat moet doen. Een echte socialistische maatschappij.

Op het einde van de conferentie erna bedankten beide Heldernaren de vicepresident en de Venezolaanse ambassadeur Augustin Celis voor de eer van de uitnodiging door het beetje werk wat de Helderse communisten doen om de revolutie te verdedigen. Klabbers verklaarde ook naar de vicepresident toe in de persoonlijke ontmoeting namens de communisten in Den Helder: “De Venezolaanse revolutie heeft het zelfde effect als de Oktoberrevolutie van 1917 en de Cubaanse revolutie. En dat is een effect van inspiratie. De strijd die in Venezuela gevoerd wordt geeft ons als linkse revolutionaire beweging ook inspiratie en kracht. Zelfs onder de Nederlandse bevolking - ondanks de getinte media berichten over uw land – is er een zekereNcpn_cjb_den_helder_alberto_muller_ sympathie voor de revolutie. En voor die inspiratie bedank ik u en het Venezolaanse volk”, aldus Klabbers.

Foto: links op de afbeelding Klabbers en Brederveld