9 abr 2007

Principe verklaring van de Bolivariaanse Kring Nederland

Principe verklaring

De 'Bolivariaanse Kring' is een samenwerkingsverband van personen en organisaties die de doelstellingen van de Venezolaanse grondwet van 1999 onderschrijven.

De Bolivariaanse Kring ondersteunt het streven van President Hugo Chávez Frías en zijn regering naar sociale gerechtigheid en democratie, en de integratie van de Latijns Amerikaanse landen, als alternatief voor het neoliberalisme.
De Bolivariaanse Kring spreekt zich uit tegen elke militair ingrijpen in de regio en tegen elke poging om de spanningen te doen oplopen om het gebied te destabiliseren.

De Bolivariaanse Kring wil gestalte geven aan haar solidariteit door activiteiten van politieke en culturele aard. Bovenal wil zij een tegenwicht bieden tegen de eenzijdige berichtgeving in de media over de Bolivariaanse Republiek van Venezuela en over Latijns-Amerika in het algemeen.



Declaración de principios

El Círculo Bolivariano de Holanda es una alianza de personas y organizaciones que suscriben la Constitución Venezolana de 1999.

El Círculo Bolivariano de Holanda apoya la aspiración del Presidente Hugo Chávez Frías y su gobierno hacia la igualdad social, democracia e integración de los países latinoamericanos como contraposición al neoliberalismo.
El Círculo Bolivariano de Holanda rechaza toda forma de intervención militar en la región y contra todo intento para aumentar las tensiones y para desestabilizar la zona.

El Círculo Bolivariano de Holanda quiere dar forma a su solidaridad a través de actividades de carácter político y cultural. Y, por sobre todo, quiere desenmascarar la información unilateral que ofrecen los medios de comunicación sobre la República Bolivariana de Venezuela y de América Latina en general.


Información: